Bonnefanten College Maastricht

Foto hoofdmenu
Magister 6
Office365

Pad

Home > Actueel

Actueel

Talent van Bonnefanten College op L1


                                                                                                     


L1, de regionale omroep van Limburg brengt een nieuw Tv-programma over ontluikend talent in Limburg. Het programma onderscheidt zich van andere bekende talentenprogrammaís vanwege de focus op de ontwikkeling van talenten. Het wordt een serie van zeven wekelijkse afleveringen. De eerste aflevering van Talent & Co is gepland in september 2018. Op dit moment bevindt het bijzondere televisieproject zich nog in een opstartfase.

Het Tv-programma heeft meerdere doelen. Het is allereerst een uitnodiging voor jong talent om mee te doen. Daarnaast willen we de vele mogelijkheden van talentontwikkeling in Limburg in kaart brengen; van het voortgezet onderwijs tot aan de gerichte opleidingen. Bovendien willen we jong talent stimuleren door hun in contact te brengen met professionals. We willen de diepte ingaan door te laten zien wat er komt kijken bij de ontwikkeling van jong talent. Daarbij kijken we onder andere naar de sociale achtergrond en pedagogische ontwikkelingen. Tot slot willen we typische Limburgse cultuuruitingen een podium bieden.

Het bijzondere aan Talent & Co is dat het Tv-programma de strijd laat zien die met de ontwikkeling van ontluikend talent gepaard gaat. Het is een weg met grote en kleine hobbels,  beÔnvloed door vele aspecten, zoals familie, school, docenten, sociale achtergrond, dan wel gewoon een kans krijgen. Een goede begeleiding is van essentieel belang. Zeker voor jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar. Om die reden is er gekozen voor deze speciale doelgroep.

In de opzet van Talent & Co is gekozen om het talent te koppelen aan een coach; een professional in de kunstuiting van het talent. Elke aflevering  van zo'n 27 minuten is wekelijks te zien bij L1. Daarna is het programma terug te zien via een online platform. Uiteraard wordt hierbij ook gebruik gemaakt van de vele social media toepassingen die zo populair zijn onder de beoogde jongerendoelgroep. Inmiddels worden zij weer op diezelfde social media gevolgd door hun ouders en ook grootouders. 

Per aflevering worden rond 5 talenten diverse verhaallijnen uitgezet. De hele serie kijkt weg als een soap. Normaal bestaat een soap uit een aaneenschakeling van diverse verhaallijnen rond een aantal gedramatiseerde karakters. In Talent en Co worden diverse verhaallijnen gevolgd rond de kandidaten in de serie. Elke verhaallijn/plot ontspint zich vanuit een aantal vaste thema's; zoals de sociale achtergrond van het talent. Uiteraard bezoeken we ook de plekken waar de kandidaat haar of zijn talent op de planken brengt, dan wel wordt begeleid.


Bij de zoektocht naar talent is ook het vhbo, i.c. het Bonnefanten College benaderd om mee te doen. Eťn van onze leerlingen is inderdaad uitgekozen om mee te doen!

Op 27 januari 2018 is de officiŽle presentatie bij L1.


naar het overzicht