Bonnefanten College Maastricht

Foto hoofdmenu
Magister 6
Office365

Pad

Home > Actueel

Actueel

traffic informers op bezoek

 

 

 

Aan de leerlingen van klas havo 3 en 4 en hun ouders/verzorgers

 

 

 

 

Maastricht, 4 mei 2018

 

 

 

 

Sommige leerlingen komen te voet naar school, de meesten met de fiets of de scooter. Allemaal zijn we deelnemer in het dagelijkse verkeer, dat in de loop der jaren steeds drukker is geworden ťn wordt. En een ongeluk zit in een klein hoekje, zo luidt het spreekwoord.

 

Het Bonnefanten College vindt het belangrijk om op een educatieve manier aandacht te besteden aan het onderwerp verkeer. We hebben gekozen voor het project Traffic Informers. Dat zijn gehandicapte slachtoffers van een verkeersongeval, een verkeersongeval dat ons allemaal kan overkomen. De Traffic Informers vertellen gedurende een lesuur over hun ervaringen bij een ongeluk en de gevolgen van het ongeluk. Daarbij zullen ook videobeelden te zien zijn.

 

Het project om het verkeersgedrag positief te beÔnvloeden en daarmee het aantal verkeersslachtoffers te verminderen, richt zich op jongeren in de leeftijd van 15 tot 19 jaar, de beginnende bromfietsers en automobilisten.

 

De verkeerslessen worden aan alle leerlingen van havo 3 en 4 gegeven op 8 mei a.s. tijdens het  3e of 4e lesuur. De roostermaker is dit nu aan het plannen, dus kijk even goed in je agenda.

 

De mentor of vakdocent zal de klas begeleiden naar het lokaal en de sessie ook bijwonen. Tijdens de les wordt de Traffic Informer zo weinig mogelijk gestoord en onderbroken. Aan het einde is er voor leerlingen en docenten de mogelijkheid om vragen te stellen en opmerkingen te plaatsen.

 

We hopen dat door deze sessie de leerlingen zich er (nog meer) van bewust worden, dat deelnemen aan het dagelijkse verkeer veel voorzichtigheid vraagt.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

 

 

W. Ruijsch

Teamleider havo

naar het overzicht