Bonnefanten College Maastricht

Foto hoofdmenu
Magister 6
Office365

Pad

Home > Actueel

Actueel

CKV excursie Den Haag Havo 4

CKV EXCURSIE DEN HAAG                                   DINSDAG 15 MEI

 

De excursie naar Den Haag is een onderdeel van het cultuurprogramma CKV van onze school. Deze excursie is een deel van het examenprogramma. Indien je niet meekunt met deze excursie ben je verplicht een vervangende opdracht te doen met een vergelijkbare tijdsinverstering.

De excursie geldt als 1 culturele activiteit (van de 5 die je dit jaar moet doen), zonder dat je daar een verslag van hoeft te maken.

Naast de Havo-4  leerlingen gaan er nog een aantal studenten mee van de ‘Faculty of Arts and Design in Education’ (=docentenopleiding Beeldende Vorming in Maastricht). Zij verzorgen voor jullie een aantal rondleidingen in kleine groepen in het Gemeentemuseum. Je krijgt daar vooral veel te zien van De Stijl, de kunstenaarsstroming met o.a. Piet Mondriaan.

Het programma van de dag is als volgt:

07:20 uur verzamelen aan de achterkant van de school (Beeldsnijdersdreef)

07:30 uur: vertrek

11:00 uur: bezoek aan het Gemeentemuseum. Je krijgt in kleine groepen een rondleiding door de vaste collectie en misschien nog de expositie “Art Nouveau in Nederland”.

13:00 uur: bezoek aan de spectaculaire bioscoop “Omniversum”, waar we de film “Mysteries of the Unseen World” gaan zien

14:00 uur: busritje naar de binnenstad van Den Haag

14:30 uur/14:50 uur: bezoek in twee groepen aan het Panorama Mesdag in de Zeestraat, het mooiste en indrukwekkendste panoramaschilderij ter wereld

Vervolgens: gezamenlijke stadswandeling langs Paleis Noordeinde, Hofvijver, Gevangenenpoort, het Torentje (Rutte!), ministers spotten op de Binnenhof en Tweede Kamer. Aansluitend vrije tijd.

18:15 uur: vertrek op de afgesproken plaats

Neem voldoende eten en drinken mee voor tussendoor. Tussendoor heb je wel af en toe tijd om het een en ander te nuttigen.

 

Alvast veel plezier,

 

R. van Laar, R. Joosten en G.

naar het overzicht