Bonnefanten College Maastricht

Foto hoofdmenu

Aanmelden Bonnefanten College
Magister 6
Office365

Pad

Home > Actueel

Actueel

Webinar voor ouders en leerlingen van havo 4 en 5

Beste ouders/verzorgers, leerlingen
Met ingang van het schooljaar 2017/2018 geeft DUO geen voorlichtingen op ouderavonden meer voor ouders van/en leerlingen in de examenjaren van HAVO en VWO, maar organiseert DUO op donderdag 4 oktober 2018 om 19:30 uur een webinar. Deelname is gratis, maar u moet zich wel aanmelden. Hieronder leest u wat de bedoeling is en hoe u zich kunt aanmelden.

Studiefinanciering: hoe werkt het? 

Uw kind doet dit jaar eindexamen. Een spannend jaar, waarin ook vooruit gekeken wordt naar het jaar erna. Het jaar waarin uw kind waarschijnlijk gaat studeren aan een hogeschool of universiteit! 

Er komt dan veel op u af. Een studie kiezen, wel of niet op kamers. En hoe gaan we die studie financieren? Hoe zit dat eigenlijk met de studiefinanciering tegenwoordig? Is dat allemaal Ďleenstelselí geworden? Krijgt uw kind nog een bijdrage van de overheid of moet u als ouder de studie zelf betalen? 

Het is verstandig op tijd te kijken naar de financiŽle gevolgen van studeren. Om u van alle informatie te voorzien, organiseert de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een webinar op donderdag 4 oktober a.s om 19.30 uur. Een webinar is een voorlichting die u thuis achter de computer kunt bekijken. In de uitzending van ongeveer drie kwartier krijgt u alle informatie over de (toekomstige) studiefinanciering van uw kind. Tijdens de uitzending heeft u gelegenheid vragen te stellen aan medewerkers van DUO. 

Voor dit webinar hoeft u niets op uw computer te installeren. Alleen inschrijven met uw e-mailadres is voldoende. 

Als u alles wilt weten over de studiefinanciering van uw kind, schrijft u zich dan hier in voor het webinar. 

Mocht de bovenstaande link niet werken, kopieer dan de volgende link en plak deze in uw browser: https://duo.nl/webinar.

naar het overzicht