Bonnefanten College Maastricht

Foto hoofdmenu
Magister 6
Office365

Pad

Home > Actueel

Actueel

Conferentie gezonde en veilige school tijdens studiedag op 22 oktober

Op maandag 22 oktober is er schoolvrije dag voor de leerlingen van het LVO Maastricht. De docenten en leerlinggericht onderwijs ondersteunend personeel hebben dan een studiedag en nemen deel aan een conferentie van de Gezonde en Veilige School in het MECC.

De Gezonde en Veilige School is een convenantgroep waarin het onderwijs en gemeenten uit het Heuvelland en Maastricht, Halt en GGD zijn vertegenwoordigd. Samen zetten ze zich in om de schoolomgeving veiliger en gezond te maken. Denk aan de aanpak van pesten, overgewicht, verslavingsproblematiek en verbaal of fysiek geweld.

Om docenten en ondersteunend personeel wegwijs te maken wie hen daarbij in hun dagelijkse werk kan helpen worden er tijdens de conferentie een heel scala aan workshops aangeboden. De onderwerpen variŽren van signalen rondom loverboypraktijken, tot hoe om te gaan bij depressie bij jongeren.

Zowel landelijke als regionale organisaties die zich bezig houden met veiligheid en gezondheid van jeugd presenteren zich die dag tijdens workshops of op de informatiemarkt. Doel is docenten laten zien dat ze er niet alleen voor staan, maar dat we samen dagelijks werken aan een veilige schoolomgeving. 

naar het overzicht