Bonnefanten College Maastricht

Foto hoofdmenu

Aanmelden Bonnefanten College
Magister 6
Office365

Pad

Home > Actueel

Actueel

Terugblik Global Exploration Tanzania 2019

190909 Tanzania 2.png

 

Op 4 juli was het zover! Na een paar maanden van intensieve voorbereiding zouden we die dag eindelijk vanaf het Sint-Maartenscollege (SMC) vertrekken naar Tanzania. Er gingen 8 leerlingen van het Bonnefanten College mee, 24 leerlingen van het SMC en 6 begeleiders.

We hebben daar 3 fantastische weken gehad waarin we enorm veel hebben geleerd en heel veel mensen hebben ontmoet. De gehele reis zijn wij met super aardige gastvrije Tanzaniaanse kinderen opgetrokken en hebben wij mogen ervaren hoe zij leven en hoe het onderwijs daar werkt. Voor ons was dat een behoorlijke cultuurschok. Als we bijvoorbeeld onze buddies vertelden dat we een ijzeren ding in huis hadden waar water uit kwam stonden ze versteld. Andersom hebben wij ook geprobeerd iets over de Nederlandse cultuur te vertellen. Door spelletjes te spelen hebben we ze een paar woorden Nederlands geleerd, fotoís laten zien, natuurlijk de typisch Nederlandse spelletjes gespeeld. Vaak eindigde de dag rond het kampvuur waar ook Nederlandse liedjes werden gezongen die begeleid werden op de (gesponsorde) gitaren. Daarna gingen we terug naar ons tentenkamp.

We hebben enorm veel activiteiten gedaan met en zonder buddies. Heel veel gewandeld in een super mooie omgeving, bergen beklommen, lokale mensen en de Masaidorpjes bezocht, lessen gevolgd, geklust en nog super veel mooie dingen. De laatste dagen hebben we in een wat meer toeristisch gebied gezeten wat weer even wennen was. Toen hebben we nog een safari, een fietssafari en een wandeling gedaan maar konden we vooral weer even bijkomen en ons voorbereiden op de terugreis. Ook al verliep niet alles vlekkeloos zoals de bagage die niet samen met ons aankwam was het echt een reis om nooit te vergeten waarin heel veel vriendschappen zijn ontstaan. Toen we op 24 juli weer aankwamen tijdens de hittegolf werden we super verwelkomt en na het afscheid nemen, waren we weer thuis. Met heel veel mooie fotoís, herinneringen en verhalen was dit een reis om nooit maar dan echt nooit meer te vergeten.

Norah, Jacey, Lena, Donna, maxime, Dahnee, Linn en Roxanne

 

 

 

naar het overzicht