Bonnefanten College Maastricht

Foto hoofdmenu

Aanmelden Bonnefanten College
Magister 6
Office365

Pad

Home > Bonnefanten College > Voor leerlingen > Leerlingenraad

Leerlingenraad

Leerlingenraad logo_klein

De leerlingenraad is een organisatie binnen school die opkomt voor de belangen van leerlingen. Als er binnen school zich een probleem voordoet dat leerlingen aangaat zal de leerlingenraad proberen dit probleem op te lossen. Ook organiseert de leerlingenraad verschillende evenementen, zoals de valentijnsactie, waarbij leerlingen elkaar rozen kunnen sturen, en het Wintergala voor de bovenbouw.

De leerlingenraad vergadert elke week. In onze vergaderingen bespreken we problemen die leerlingen bij ons gemeld hebben en plannen we onze evenementen. Ook wordt er gestemd over belangrijke beslissingen, bijvoorbeeld het oprichten van een nieuwe commissie of over welk advies we de directie geven over een bepaald besluit.

De voorzitter van de leerlingenraad heeft elke maand een gesprek met de directrice, waarin hij problemen op school aankaart en samen met haar tot een oplossing voor deze problemen probeert te komen.

De leerlingenraad heeft op het moment twee commissies onder zich: De feestcommissie (FC) en de onderwijskwaliteitscommissie (OKC).  Een commissie is een groep van een paar leden van de leerlingenraad die zich met één bepaalde zaak bezig houden. Naast de algemene ledenvergadering (ALV) zijn er dan ook nog aparte commissievergaderingen en hebben de commissies ook nog aparte commissievoorzitters. De commissievoorzitters brengen in de ALV verslag uit over wat zij in hun commissie de afgelopen twee weken hebben gedaan.

De feestcommissie houdt zich bezig met het organiseren van schoolfeesten, bijvoorbeeld het gala voor de bovenbouw. De feestcommissie zorgt voor een locatie en DJ’s voor deze feesten. Deze commissie zorgt elk jaar weer voor een topgala!

De onderwijskwaliteitscommissie wil ervoor zorgen dat we goed onderwijs krijgen zodat we straks met een diploma de school kunnen verlaten. De OKC ziet erop toe dat de kwaliteit van het onderwijs op onze school gewaarborgd blijft.

Als je bij de leerlingenraad komt kun je ervoor kiezen om je ook bij een of meerdere commissie(s) te voegen, maar dat hoeft niet.        

Denk je erover om ook bij de leerlingenraad te komen, maar weet je niet zeker of het wel iets voor jou is? Mail ons dan op leerlingenraad.bfc@outlook.com  dan nodigen wij je uit voor een van onze vergaderingen, zodat je kunt kijken of de leerlingenraad iets voor jou is.

Meer informatie? Mail naar: leerlingenraad.bfc@outlook.com