Talentprogramma’s muziek

Het Bonnefanten College besteedt extra aandacht aan muziek door middel van de Talentprogramma’s muziek. Met in de onderbouw ‘MuziekTalent’ en in de bovenbouw de vooropleiding conservatorium in samenwerking met Conservatorium Maastricht en het voortraject pop/rock in samenwerking met licentiehouders van Rockacademie Tilburg.

MuziekTalent in de onderbouw is een traject voor muzikaal getalenteerde leerlingen uit leerjaar 1 t/m 3 die graag extra tijd willen steken in musiceren, zichzelf op muzikaal gebied verder willen ontplooien en kennis willen maken met alles wat muziek te bieden heeft. Deelnemende leerlingen krijgen extra lessen aangeboden rondom gehoortraining, muziektheorie en samenspel. Daarnaast nemen zij deel aan verschillende muzikale activiteiten, workshops en excursies en treden regelmatig op diverse podia op. *aanvulling op de muzieklessen bij muziekschool of privé-docent.


Vanaf leerjaar 4 kunnen leerlingen die van muziek hun beroep willen maken deelnemen aan de vooropleiding Conservatorium of het voortraject pop/rock.


De vooropleiding Conservatorium is een traject voor leerlingen uit leerjaar 4,5 havo en leerjaar 5,6 vwo die een vervolgstudie klassieke muziek, lichte muziek of docent muziek aan het Conservatorium ambiëren. De lessen worden gegeven bij Conservatorium Maastricht door hoofdvakdocenten van het Conservatorium.

Het voortraject Pop/Rock is een traject voor leerlingen uit leerjaar 4 t/m 6 die een mbo- of hbo-vervolgstudie pop/rockmuziek ambiëren. Het traject bestaat uit 20 lessen per jaar waarin leerlingen worden klaargestoomd voor een auditie bij de vervolgopleiding. De lessen worden verzorgd door licentiehouders van Rockacademie Tilburg.  

De talentprogramma’s muziek zijn bedoeld voor leerlingen met een meer dan gemiddeld muzikaal niveau die graag extra tijd willen steken in musiceren, zichzelf op muzikaal gebied verder willen ontplooien en (eventueel) een vervolgopleiding muziek ambiëren. Deelname is mogelijk na auditie. Deelnemende leerlingen kunnen (deels) gebruik maken van de ontheffingen (Via de DAMU-licentie, verstrekt vanuit de overheid aan VO-scholen verbonden aan een HBO vervolgstudie Dans&Muziek). Er zijn kosten verbonden aan deze trajecten.

De talentprogramma’s muziek worden gecoördineerd door mw. Renée Joosten.
Voor vragen kunt u contact opnemen via r.joosten@stichtinglvo.nl