Talentprogramma's Muziek

Talentprogramma’s muziek

Het Bonnefanten College en Bernard Lievegoed College besteden extra aandacht aan muziek door middel van de Talentprogramma’s muziek. Met in de onderbouw ‘MuziekTalent’ en als vervolgstap de vooropleiding conservatorium (= junior Conservatorium) van Conservatorium Maastricht en het voortraject pop/rock.

MuziekTalent in de onderbouw is een traject voor muzikaal getalenteerde leerlingen uit leerjaar 1 t/m 3 die graag extra tijd willen steken in musiceren, zichzelf op muzikaal gebied verder willen ontplooien en kennis willen maken met alles wat muziek te bieden heeft. Deelnemende leerlingen krijgen extra lessen aangeboden rondom gehoortraining, muziektheorie en samenspel. Daarnaast nemen zij deel aan verschillende muzikale activiteiten, workshops en excursies en treden regelmatig op diverse podia op. *aanvulling op de muzieklessen bij muziekschool of privé-docent. MuziekTalent wordt mede mogelijk gemaakt door ROTARY CLUB MAASTRICHT.

Belangrijke data voor aanmelding MuziekTalent 2024/2025:
Wil je een proefles volgen bij MuziekTalent? Dat kan op 26 februari 2024.

Mail snel naar muziektalent@bonnefantencollege.nl

Vanaf leerjaar 4* kunnen leerlingen die van muziek hun beroep willen maken deelnemen aan de vooropleiding conservatorium (= junior Conservatorium) van Conservatorium Maastricht of het voortraject pop/rock.

De vooropleiding Conservatorium (= junior Conservatorium) is een traject voor leerlingen uit de bovenbouw* die een vervolgstudie klassieke muziek, lichte muziek of docent muziek aan het Conservatorium ambiëren. De lessen worden gegeven bij Conservatorium Maastricht door hoofdvakdocenten van het Conservatorium. *bij Junior Conservatorium klassiek kunnen leerlingen al eerder starten dan leerjaar 4. Meer informatie? Klik hier.

Het Voortraject Pop/Rock is een traject voor leerlingen uit de bovenbouw die een mbo- of hbo-vervolgstudie pop/rockmuziek ambiëren. Het traject bestaat uit gemiddeld 30 lessen per jaar, waarin leerlingen kennismaken met de aspecten die van belang zijn voor de vervolgopleiding en krijgen de leerlingen hulp bij het voorbereiden van hun audities voor de vervolgopleiding. De lessen worden verzorgd door o.a. een licentiehouder van de Rockacademie in Tilburg. 

De talentprogramma’s muziek zijn bedoeld voor leerlingen met een meer dan gemiddeld muzikaal niveau die graag extra tijd willen steken in musiceren, zichzelf op muzikaal gebied verder willen ontplooien en (eventueel) een vervolgopleiding muziek ambiëren. Deelname is mogelijk na auditie. Deelnemende leerlingen kunnen in de bovenbouw (deels) gebruik maken van de ontheffingen (Via de DAMU-licentie, verstrekt vanuit de overheid aan VO-scholen verbonden aan een HBO vervolgstudie Dans&Muziek: (https://stichtingdamu.nl/). 

De talentprogramma’s muziek worden gecoördineerd door:

Mw. Renée Joosten, docent Muziek en coördinator Talentprogramma’s Muziek Bonnefanten College. r.joosten@stichtinglvo.nl