Muziektalent

Talentprogramma’s muziek

Het Bonnefanten College en Bernard Lievegoed College besteden extra aandacht aan muziek door middel van de Talentprogramma’s muziek. Met in de onderbouw ‘MuziekTalent’ en als vervolgstap de vooropleiding conservatorium (= junior Conservatorium) van Conservatorium Maastricht en het voortraject pop/rock in samenwerking met licentiehouders van Rockacademie Tilburg.

MuziekTalent in de onderbouw is een traject voor muzikaal getalenteerde leerlingen uit leerjaar 1 t/m 3 die graag extra tijd willen steken in musiceren, zichzelf op muzikaal gebied verder willen ontplooien en kennis willen maken met alles wat muziek te bieden heeft. Deelnemende leerlingen krijgen extra lessen aangeboden rondom gehoortraining, muziektheorie en samenspel. Daarnaast nemen zij deel aan verschillende muzikale activiteiten, workshops en excursies en treden regelmatig op diverse podia op. *aanvulling op de muzieklessen bij muziekschool of privé-docent. MuziekTalent wordt mede mogelijk gemaakt door ROTARY CLUB MAASTRICHT.


Vanaf leerjaar 4* kunnen leerlingen die van muziek hun beroep willen maken deelnemen aan de vooropleiding conservatorium (= junior Conservatorium) van Conservatorium Maastricht of het voortraject pop/rock.


De vooropleiding Conservatorium (= junior Conservatorium) is een traject voor leerlingen uit de bovenbouw* die een vervolgstudie klassieke muziek, lichte muziek of docent muziek aan het Conservatorium ambiëren. De lessen worden gegeven bij Conservatorium Maastricht door hoofdvakdocenten van het Conservatorium. *bij Junior Conservatorium klassiek kunnen leerlingen al eerder starten dan leerjaar 4. Meer informatie? Klik hier.

Het voortraject Pop/Rock is een traject voor leerlingen uit de bovenbouw die een mbo- of hbo-vervolgstudie pop/rockmuziek ambiëren. Het traject bestaat uit 28 lessen per jaar waarin leerlingen worden klaargestoomd voor een auditie bij de vervolgopleiding. De lessen worden verzorgd door licentiehouders van Rockacademie Tilburg.  

De talentprogramma’s muziek zijn bedoeld voor leerlingen met een meer dan gemiddeld muzikaal niveau die graag extra tijd willen steken in musiceren, zichzelf op muzikaal gebied verder willen ontplooien en (eventueel) een vervolgopleiding muziek ambiëren. Deelname is mogelijk na auditie. Deelnemende leerlingen kunnen (deels) gebruik maken van de ontheffingen (Via de DAMU-licentie, verstrekt vanuit de overheid aan VO-scholen verbonden aan een HBO vervolgstudie Dans&Muziek: https://stichtingdamu.nl/). Er zijn kosten verbonden aan deze trajecten.

De talentprogramma’s muziek worden gecoördineerd door:


Mw. Renée Joosten, docent Muziek en coördinator Talentprogramma’s Muziek Bonnefanten College. r.joosten@stichtinglvo.nl

Mw. Astrid Ruijters, docent Muziek en coördinator Talentprogramma’s Muziek Bonnefanten College. a.ruijters@stichtinglvo.nl

Dhr. Marcel van Montfort: docent Muziek en coördinator Talentprogramma’s Muziek Bernard Lievegoed College.
m.vanmontfort@stichtinglvo.nl